Подальші кроки НБУ щодо лібералізації валютного регулювання не вплинуть на курс гривні - банкіри — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Подальші кроки НБУ щодо лібералізації валютного регулювання не вплинуть на курс гривні - банкіри

Казна та Політика
1225
“Скасування правила резервування гривні на рахунках для купівлі валюти не вплине на обсяг попиту і пропозиції валюти на ринку. НБУ проводить зважену політику в частині лібералізації з урахуванням ринкових тенденцій. В такому форматі момент зміни лімітів, найімовірніше, буде збігатися з відповідною сприятливою ринковою кон’юнктурою, що має мінімізувати вплив зазначених змін на рівні ринку”, – сказав директор казначейства Ощадбанку Володимир Ісаков.
Голова правління РВС Банку Владислав Кравець вважає, що заявлені регулятором кроки щодо лібералізації валютного регулювання не зроблять істотного тиску на курс гривні і сприятимуть збільшенню обсягу операцій на міжбанку.
Директор казначейства банку “Кредит Дніпро” Олег Курінний вважає, що реалізація заявленого НБУ наміру дозволити купівлю валюти на міжбанку день в день буде можлива при впевненому тренді на стабілізацію курсу гривні.
“Вважаю, що подібні зміни в ринковому регулюванні, безумовно, дадуть можливість розширити обсяги міжбанківських операцій, але вони будуть можливі тільки після стабілізації курсу”, – додав експерт.
Директор департаменту казначейства Ідея Банку Ярослав Кабін, в свою чергу, зазначив, що подальші кроки регулятора щодо лібералізації валютного регулювання є позитивним сигналом для ринку.
“Це дуже позитивний сигнал для ринку. Дане рішення дозволить клієнтам-імпортерам оперативно купувати валюту для виконання своїх зовнішньоекономічних контрактів. Іншими словами, протягом одного дня клієнти зможуть купити валюту на міжбанку і відправити її своїм контрагентам. Це загальносвітова практика, тому так важливо, що і українські компанії тепер зможуть проводити всі свої розрахунки оперативно”, – сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас