У Житомирі запустили систему безготівкової оплати проїзду в комунальному транспорті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Житомирі запустили систему безготівкової оплати проїзду в комунальному транспорті

Казна та Політика
451
У Житомирі 5 вересня офіційно запустили систему безготівкової оплати проїзду в наземному комунальному транспорті.
Про нововведення журналістам розповіли Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, його заступник Дмитро Ткачук, а також представники партнерів проекту. Новація стала можливою завдяки спільним діям управління транспорту Житомирської міськради, КП «Житомиртранспорт», КП «ЖТТУ» і безпосередньо партнерів – «Приватбанку» і VISA.
Як прозвучало на брифінгу, Житомирська міська рада спільно з Visa і «ПриватБанком» впроваджує технологію безконтактної оплати платіжними картками для проїзду в громадському транспорті.
«Цей проект реалізується в рамках «Електронного квитка» Житомирської міської ради і спрямований на забезпечення швидкого і якісного обслуговування пасажирів без використання готівки», – сказав на брифінгу Сухомлин.
Він пояснив, що в Житомирі в електротранспорті оплатити проїзд тепер можна банківською карткою, використовуючи валідатор, або ж за допомогою спеціального мобільного додатку.
Також зазначалося, що незабаром систему е-квитка планують впровадити в транспорті приватних перевізників – маршрутках. «Вже найближчим часом в Житомирі відкриють кілька точок, де місцеві жителі зможуть отримати картки для оплати проїзду. В першу чергу – це будуть пенсіонери. Картки будуть використовувати для фіксації кількості пільгових категорій, які мають право на безкоштовний проїзд в комунальному транспорті», – повідомили учасники брифінгу.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас