Суркіси та пов'язані з ними особи подали 42 позови проти НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суркіси та пов'язані з ними особи подали 42 позови проти НБУ

Казна та Політика
764
Ігор Суркіс та його брат Григорій Суркіс, а також пов’язані з ними особи подали 42 позови проти Національного банку України.
Про це свідчать дані Єдиного державного реєстру судових рішень.
Іншими позивачами, зокрема, виступають батько Ігоря і Григорія – Рахміль Суркіс, Світлана Суркіс (дочка Г.Суркіса), Марина Суркіс (дочка І.Суркіса), Поліна Ковалик (є одним з акціонерів А-Банку), А-Банк, футбольний клуб “Динамо” (І.Суркіс – президент клубу).
Також позивачами виступили пов’язані з Суркісами офшорні компанії – Camerin Investments LLP, Sunnex Investments LLP, Tamplemon Investments LLP, Berlini Commercial LLP, Lumil Investments LLP, Sofinam Investments LLP.
Майже всі позови подано до адміністративного суду і стосуються оскарження визнання Нацбанком зазначених осіб пов’язаними з Приватбанком, через що їх кошти в банку підлягали примусовому обміну на акції додаткової емісії (bail-in) під час націоналізації фінустанови.
За даними держреєстру, Київський апеляційний суд 6 і 18 вересня розгляне апеляції на рішення Окружного адміністративного суду Києва від 17 травня 2017 року, який задовольнив позови А-Банку і шести зазначених фізичних осіб.
Крім цього, в даний час не визначена дата засідання Вищого адміністративного суду, який повинен розглянути заяви про оскарження рішення Київського апеляційного суду від 27 липня і рішення Окружного адмінсуду від 20 березня 2017 року, якими частково задоволено позовні вимоги ФК “Динамо”.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас