За період роботи системи моніторингу податкових накладних заблоковано 0,5% від загальної кількості, - ДФС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За період роботи системи моніторингу податкових накладних заблоковано 0,5% від загальної кількості, - ДФС

Казна та Політика
175
Державна фіскальна служба (ДФС) констатує, що з початку роботи системи моніторингу і контролю оцінки ступеня ризику кількість зупинених податкових накладних склала 0,5% від загальної кількості накладних, які були зареєстровані в системі.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДФС.
Станом на 1 вересня з початку роботи автоматизованої системи моніторингу оцінки ступеня ризиків в Єдиному реєстрі податкових накладних зареєстровано майже 40,6 млн податкових накладних / розрахунків коригування на суму ПДВ понад 225,3 млрд гривень.
За період роботи системи зупинена реєстрація 201,2 тис. податкових накладних / розрахунків коригування на суму 3,1 млрд гривень, що становить 0,5% від загальної кількості зареєстрованих.
“Порівняльний аналіз показує, що бізнес все ж має можливість відповідати критеріям, чітко визначеним наказом Міністерства фінансів, а отже, і реєструвати свої накладні. Заяви і заклики скасувати систему блокування не мають підстав. Тільки за час роботи системи в тестовому режимі – з квітня по липень – економічний ефект склав 7 млрд гривень, які додатково були перераховані до державного бюджету, в штатному режимі – 3,5 млрд гривень. Крім того, введення СМКОР дає можливість бізнесу своєчасно отримувати відшкодування ПДВ – в повному обсязі і в порядку черговості”, – зазначив в.о. голови ДФС Мирослав Продан.
За його даними, станом на 1 вересня 2017 року комісією ДФС прийнято до розгляду майже 103,8 тис. повідомлень на підтвердження реальності проведених операцій по зупиненихм податкових накладних.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас