НБУ планує почати розміщення 3-місячних депозитних сертифікатів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ планує почати розміщення 3-місячних депозитних сертифікатів

Казна та Політика
525
Національний банк (НБУ) планує з вересня почати розміщення 3-місячних депозитних сертифікатів у зв’язку зі зміною операційного дизайну монетарної політики для посилення ефективності грошово-кредитної політики центрального банку, спрямованої на забезпечення низької та стабільної інфляції.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби банку.
Плани НБУ були анонсовані під час чергової зустрічі керівництва Національного банку з представниками казначейських підрозділів банків України, в якій взяли участь заступники голови НБУ Дмитро Сологуб і Олег Чурій, директор департаменту монетарної політики і економічного аналізу НБУ Сергій Ніколайчук, директор департаменту відкритих ринків НБУ Сергій Пономаренко, а також близько 30 представників банків.
“Оскільки в даний час Міністерство фінансів не здійснює розміщення 3-місячних ОВДП, а терміни угод на міжбанківському кредитному ринку зазвичай не перевищують 2 тижнів, формування гривневої кривої прибутковості від 1 місяця до 3 не відбувається, що ускладнює процес ціноутворення для інших інструментів, зокрема валютних форвардів. Розміщення 3-місячних депозитних сертифікатів має виправити таку ситуацію, сприяти формуванню кривої прибутковості і підвищити ефективність трансмісійного механізму монетарної політики НБУ”, – розповів Сергій Пономаренко.
Початок розміщення 3-місячних депозитних сертифікатів НБУ заплановано на 13 вересня поточного року.
НБУ заявляє, що розміщення 3-місячних депозитних сертифікатів відбуватиметься 1 раз на тиждень, в середу, на процентному тендері за принципом єдиної ціни.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас