ФГВФО стягнув через суд з Укргазвидобування 214 мільйонів боргу за кредитом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО стягнув через суд з Укргазвидобування 214 мільйонів боргу за кредитом

Казна та Політика
257
Уповноважена особа Фонду гарантування вкладів фізичних осіб в АТ «Дельта Банк» у судовому порядку домоглась виконання ПАТ «Укргазвидобування» зобов’язань за кредитним договором.
Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.
«ПАТ «Укргазвидобування» у рамках добровільного виконання рішення суду перерахувало на рахунок АТ «Дельта Банк» 214,18 млн грн для погашення кредитної заборгованості», – йдеться в повідомленні.
Як зазначається, крапку в судовому спорі поставив Вищий господарський суд України, який за результатами перегляду справи за нововиявленими обставинами за касаційною скаргою уповноваженої особи фонду залишив у силі рішення Господарського суду м. Києва від 19 серпня 2015 року про стягнення на користь АТ «Дельта Банк» з ПАТ «Укргазвидобування» названої суми заборгованості за кредитом.
Нагадаємо, що уповноваженою особою ФГВФО на тимчасову адміністрацію в АТ «Дельта Банк» у квітні 2015 року було визнано нікчемними низку договорів між банком та фізичними особами-поручителями, за рахунок вкладів яких була штучно погашена заборгованість за кредитом ПАТ «Укргазвидобування». При цьому, кредит ПАТ «Укргазвидобування» погашався не «живими коштами», а за рахунок залишків на рахунках цих фізичних осіб у АТ «Дельта Банк». Ці договори також передбачали, що фізичні особи отримали право вимагати від ПАТ «Укргазвидобування» погашення кредиту замість банку. Таким чином, відбулося незаконне погашення заборгованості за кредитним договором, шляхом надання окремим кредиторам переваг та пільг, прямо не встановлених для них законом, що було оскаржено під час тимчасової адміністрації в АТ «Дельта Банк».
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас