Виробник дизелів представив електровантажівку (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виробник дизелів представив електровантажівку (фото)

Технології&Авто
881
Американська компанія Cummins, провідний виробник дизельних і газових двигунів для вантажівок, представила електричну вантажівку AEOS, яку планується продавати комерційним вантажним автопаркам, починаючи з 2019 року. Метою було випередити презентацію електровантажівки Tesla Semi, яка запланована на вересень, повідомляє Electrek.
AEOS — електричний тягач вагою приблизно 8 тонн, здатний перевозити 22-тонний причіп, з запасом ходу 160 км на одному заряді, що забезпечується на диво невеликим акумулятором потужністю 140 кВт*год. Полегшена конструкція з більш щільною батареєю дозволяє довше утримувати заряд і швидко заряджати акумулятор, скорочуючи час простою.
Вантажівка названа так на честь одного з чотирикрилих коней, запряжених в колісницю давньогрецького бога Сонця Геліоса.
Piccy.info - Free Image Hosting
Не дивно, що вантажівка компанії Cummins, відомої у всьому світі своїми дизельними двигунами, може бути оснащена також і дизелем, щоб додати запас ходу ще на 320 км. Таким чином, вантажівка в цілому може проїхати майже 500 км при повністю зарядженому акумуляторі і повному баку. Це необхідно для міжміських перевезень. Але AEOS не можна вважати гібридом. Дизель в ньому — лише додаткова опція, для внутрішньоміських перевезень може використовуватися повністю електрична модель.
Piccy.info - Free Image Hosting
Акумулятор повністю заряджається за годину, але компанія спрямовує зусилля на те, щоб скоротити час зарядки до моменту виходу автомобіля на ринок. Інші компанії також працюють над вантажними автомобілями на електротязі, наприклад Nikola Motor, з електровантажівкою, що працює від акумулятора та використовує для підзарядки батарей водневе паливо.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас