Україна продала свою частку в спільному підприємстві з виробництва ядерного палива з РФ і Казахстаном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна продала свою частку в спільному підприємстві з виробництва ядерного палива з РФ і Казахстаном

696
Фонд держмайна продав держпакет акцій у “Спільному українсько-казахстансько-російському підприємстві з виробництва ядерного палива” за 47,8 млн грн, що вище від стартової ціни в 52 рази.
Фонд державного майна України (ФДМУ) на сьогоднішніх торгах продав державний пакет акцій (33,3%) у статутному капіталі Приватного акціонерного товариства «Спільне українсько-казахстансько-російське підприємство з виробництва ядерного палива» («СП «УкрТВС») з підвищенням стартової ціни в 52 рази – до 47,8 млн грн.
Про це повідомляється під час онлайн-трансляції торгів.
Початкова ціна пакета акцій становила 921 тис. грн. У ході торгів учасники, зокрема, піднімали ціну на 10, 50 і 100 кроків.
«СП «УкрТВС» створено в 2001 році в рамках розвитку коопераційних зв’язків між підприємствами ядерно-паливного циклу країн СНД. У травні 2003 року було підписано українсько-казахстансько-російську міжурядову угоду про сприяння у розвитку діяльності «УкрТВС». Засновниками СП в рівних частках є: “ТВЕЛ” (Росія), “Національна атомна компанія «Казатомпром» (Казахстан) і Фонд державного майна України. Сферою діяльності підприємства є спільне виробництво конкурентоспроможного ядерного палива для реакторів ВВЕР-1000 АЕС України.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас