Гройсман повідомив, коли піднімуть пенсії військовим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман повідомив, коли піднімуть пенсії військовим

Казна та Політика
652
Відразу після ухвалення парламентом пенсійної реформи буде напрацьоване законодавство, яке дасть змогу підвищити пенсії військовослужбовцям.
Про це заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання уряду.
“Військовослужбовці сьогодні мають пенсії несправедливі. Тому наше завдання: одразу після прийняття рішення парламентом у вересні, щиро вірю в це, загальної реформи пенсійної наступний крок … – в нас відкриваються можливості щодо нового законодавства із забезпечення пенсій військовослужбовців”, – зазначив Гройсман.
За словами глави уряду, таке рішення “політично і технологічно” прийняте, Президент його також підтримує.
Водночас на засіданні уряду ухвалено рішення, згідно з яким змінюються підходи до грошового забезпечення військовослужбовців.
“Це – постанова, яка є абсолютно нова за своєю структурою та філософією. Справа в тому, що порядок нарахування грошового забезпечення військовослужбовців до окладу за військовим званням не змінювався з часів Радянського Союзу. Тоді в основу грошового утримання лягали оклади за військовим званням: солдат отримував 30 грн, а лейтенант – 110, коли за посади рядовий отримував 530 грн, а командир воюючої бригади – 200”, – пояснив міністр оборони Степан Полторак.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас