Кенія заборонила пластикові пакети, встановивши найсуворіше покарання у світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кенія заборонила пластикові пакети, встановивши найсуворіше покарання у світі

Світ
2057
Влада Кенії з 28 серпня заборонила виробництво, продаж і використання пластикових пакетів, щоб знизити забруднення навколишнього середовища.
Як пише The Guardian, раніше понад 40 країн світу, включаючи Китай, Францію, Руанду та Італію, заборонили пластикові пакети повністю або частково, або ввели податки на їх виробництво і використання. Однак Кенія відзначилася найсуворішим покаранням з усіх – порушникам загрожує тюремне ув’язнення на строк до 4 років або штраф у розмірі до $40 тис.
За словами експерта із забруднення морського середовища Хабіба ель-Хабра, який працює в Кенії в рамках екологічної програми ООН, багато пакетів потрапляють в океан, де через них гинуть черепахи і дельфіни, кити і морські птахи. На повне розкладання звичайного пакета потрібно від 500 до 1000 років, і весь цей час частки пластику можуть потрапляти в продукти харчування, призначені для людей.
У кенійської влади пішло більше 10 років, щоб домогтися ухвалення заборони на пластикові пакети, при цьому бізнесмени країни не раді нововведенню. Кенія – один з найбільших експортерів пластикових пакетів в регіоні, і, за оцінками Кенійської асоціації виробників, заборона призведе до закриття 176 підприємств і втрати 60 тис. робочих місць.
Великі роздрібні мережі в Кенії, включаючи Carrefour і Nakumatt, пропонують клієнтам полотняні сумки замість пластику.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас