У Запорізькій області з'явиться вітроелектростанція потужністю 500 МВт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Запорізькій області з'явиться вітроелектростанція потужністю 500 МВт

Енергетика
976
На сьогоднішній день завершено процес узгодження проектної документації та оформлення прав на користування необхідними земельними ділянками під будівництво вітрової електростанції в Приазовському та Мелітопольському районах Запорізької області потужністю 500 МВт, йдеться в повідомленні прес-служби Міненерговугілля за підсумками наради чиновників міністерства з представниками компанії ТОВ «ЮроКейп Юкрейн 1» і НЕК «Укренерго».
За словами голови ТОВ Пітера Джастіна О’Браєна, в цілому підприємство узгодило питання всіх спільних боргових і акціонерних інвестицій щодо I черги Запорізької ВЕС, тому на сьогодні компанія має намір документально оформити фінансування першої черги будівництва до 31 грудня цього року.
Також він поінформував учасників наради про виконання компанією необхідних процедур, і за словами О’Браєна, найближчим часом буде проведена експертиза проекту з наданням відповідного експертного звіту «Укренерго».
Як розповіли в Міненерговугілля, у свою чергу представники НЕК підкреслили, що з ТОВ «ЮроКейп Юкрейн 1» був налагоджений ефективний і конструктивний діалог, і зазначили, що своєчасне виконання всіма сторонами взятих на себе зобов’язань є запорукою успішної реалізації проекту.
«Варто зазначити, що проектом передбачено спорудження повітряної лінії 330 кВ, яка повинна приєднати електростанцію ​​до підстанції 330 кВ «Мелітопольська» Дніпровської ЕС та реконструкцію самої підстанції. Планується розвиток інфраструктури, зокрема, будівництво об’єктів соціальної сфери та автомобільних доріг», — уточнюється в релізі міністерства.
Підсумовуючи результати наради, заступник міністра Наталія Бойко висловила упевненість в успішній реалізації проекту. «Міненерговугілля налаштоване оптимістично щодо реалізації проекту. Законодавчо створені всі необхідні механізми», — підсумувала вона без уточнення остаточного обсягу інвестицій в проект.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас