Western Digital готова купити бізнес Toshiba — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Western Digital готова купити бізнес Toshiba

Фондовий ринок
344
Багатомісячна тяганина з пошуком покупців напівпровідникового бізнесу Toshiba близька до завершення. Генеральний директор Western Digital Стів Мілліган вже прибув до Токіо, щоб укласти з Toshiba остаточну угоду.
Генеральний директор Western Digital Стів Мілліган вже знаходиться в Токіо, щоб скріпити домовленість про купівлю напівпровідникового виробництва Toshiba, повідомляє Reuters з посиланням на людей, знайомих з ситуацією. Угода стане підсумком багатомісячних суперечок і переговорів між двома компаніями, що займають на ринку флеш-пам’яті NAND друге і третє місця за обсягом випуску цієї продукції.
За словами співрозмовників агентства, Western Digital і Toshiba збирається анонсувати угоду 31 серпня 2017 р. після зборів ради директорів Toshiba. Western Digital планує придбати Toshiba Memory за фінансової підтримки американської приватної інвестиційної фірми KKR & Co., японського державного інвестиційного фонду Innovation Network Corp. of Japan і Банку розвитку Японії. Пропонована ціна — 1,9 трлн ієн ($17,3 млрд).
Сама ж Western Digital готова заплатити $1,37 млрд через конвертовані облігації. Компанія не має наміру претендувати на контрольний пакет акцій в бізнесі. Кожен з учасників угоди готовий запропонувати $2,74 млрд.
Пропозиція полягає в тому, що кредитори Toshiba, включаючи Sumitomo Mitsui Banking Corp і Mizuho Bank, нададуть близько $6,4 млрд. Інші японські компанії інвестують близько $0,46 млрд. При цьому сама корпорація Toshiba збереже частку в бізнесі, яка оцінюється приблизно в $0,91 млрд.
Деякі керівники Toshiba спочатку були проти угоди з Western Digital, але вони змінили свою позицію, після того як американська компанія пообіцяла не брати участі в управлінні напівпровідниковим бізнесом після купівлі і обмежити свою частку в ньому максимум до 33%.
Toshiba направила всі сили на продаж підрозділу з виробництва чіпів пам’яті, ключового бізнесу компанії. Раніше компанія вела переговори з тайванською Foxconn Technology і консорціумом Innovation Network Corporation of Japan.
Навесні цього року акціонери Toshiba на загальних зборах проголосували за виділення підрозділу з випуску мікросхем пам’яті NAND в незалежну компанію, що стало першим кроком до продажу бізнесу. Японська корпорація сподівається, що вартість всього підрозділу буде оцінена приблизно в $18 млрд.
Конгломерат виставив ключовий бізнес на аукціон на тлі зростаючих збитків Westinghouse, американського підрозділу Toshiba, що займається атомною енергетикою, яка подає позов у відповідності з главою 11 Кодексу США про банкрутство. Збитки Toshiba, пов’язані з діяльністю Westinghouse Electric, досягли майже $7 млрд.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас