Маск не зможе виконати обіцянку про повністю автономну Tesla - WSJ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маск не зможе виконати обіцянку про повністю автономну Tesla - WSJ

Фондовий ринок
1069
Видання Wall Street Journal піддало критиці рішення Ілона Маска щодо розроблюваної в компанії Tesla системи автопілотування і поклало на нього відповідальність за звільнення інженерів і керівників відділу з команди.
У жовтні минулого року Маск оголосив про намір компанії досягти 5-го рівня автономності до кінця 2017 року. Однак, на думку екс-директора відділу Autopilot Стерлінга Андерсона, це рішення було передчасним, і він його не підтримував. Два місяці потому Андерсон звільнився. Його наступник Кріс Латтнер також залишив компанію, пропрацювавши над проектом менше ніж півроку, як і десяток рядових інженерів. Офіційне пояснення Tesla — жорстка конкуренція на ринку.
WSJ називає джерелом проблем компанії з автопілотом самого Маска, який, як це нерідко буває в середовищі інженерних розробок, поставив перед співробітниками нездійсненне з технічної точки зору завдання.
«За кілька тижнів до виходу Autopilot в жовтні 2015 року інженер Еван Накано, який працював над системами безпеки, попереджав керівництво Tesla, що продукт не готовий і висловив свої сумніви в листі, зверненому до колег. За його словами, розробка автопілота ґрунтувалася на «необачних рішеннях, які потенційно ставили під загрозу життя клієнта».
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас