В Україні відкриють дані про власників та орендарів землі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні відкриють дані про власників та орендарів землі

Казна та Політика
692
Інформація про власників та орендарів землі в Україні з’явиться в загальному доступі. Як повідомляє прес-служба урядів, нововведення будуть реалізовані в рамках пілотного проекту з проведення моніторингу земельних відносин, передає “Сегодня”.
Всі дані в реєстрі будуть оновлюватися за результатами регулярного моніторингу. Так, з 1 вересня вводиться взаємний обмін інформацією між органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, що дозволить оновлювати дані на регулярній основі.
В цілому будуть зібрані дані про склад земель, кількість землевласників і землекористувачів, середній розмір земельних ділянок, реєстрацію земельних ділянок у Державному земельному кадастрі, кількість і площі ділянок, переданих в оренду, наданих у користування та переданих у власність громадянам безкоштовно, суми нарахованих і сплачених платежів за користування земельними ділянками.

Довідка Finance.UA:

  • З 2001 року в Україні діє заборона на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення, яка з жовтня 2016 року була продовжена до початку 2018 року.
  • 4 квітня Міжнародний валютний фонд представив Меморандум для подальшої співпраці з Україною, згідно з яким однією з головних умов побудови сучасної ринкової економіки є створення прозорого ринку землі.
  • У свою чергу, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що він проти того, щоб продавати землю іноземцям і великим агрохолдингам.
  • 3 липня в ЗМІ з’явилася інформація, що в МВФ нібито не наполягають на запровадженні ринку земель як однієї з умов виділення Україні чергового траншу.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас