Кличко пообіцяв завершити будівництво Подільсько-Воскресенського моста в найближчі два роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко пообіцяв завершити будівництво Подільсько-Воскресенського моста в найближчі два роки

Казна та Політика
762
Мер Києва Віталій Кличко заявив, що збирається добудувати Подільсько-Воскресенський міст у найближчі два роки, для чого вже у вересні вирушить на інвестиційний форум в Німеччину на пошуки коштів у розмірі 400 млн євро. За його словами, без цього моста буде неможливо запустити обіцяну гілку метро на Троєщину.
«Коли я вступив на посаду мера, то був дуже здивований, дізнавшись, що документація будівництва моста датована ще 1979 роком. Тобто через 2 роки буде вже 40 років з початку будівництва цього мосту.
Я поставив перед собою завдання відзначати через 2 роки відкриття, принаймні, автомобільного сполучення між лівим і правим берегом столиці», – підкреслив Київський міський голова.
За словами Віталія Кличка, для будівництва моста і запуску метро необхідні кошти в розмірі приблизно 400 млн євро. Мер також нагадав, що Німеччина вже виділила 200 тис. євро на експертну оцінку стану моста, яку німецькі фахівці представили в квітні.
Нагадаємо, що на початку року повідомлялося, що представники китайських інфраструктурних корпорацій висловили зацікавленість у будівництві четвертої лінії метрополітену в Києві, включаючи Подільсько-Воскресенський міст. Потенційний інвестор пропонував профінансувати 85% вартості проекту, решту 15% має вкласти столиця.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас