У Великобританії прирівняли онлайн-злочини до звичайних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Великобританії прирівняли онлайн-злочини до звичайних

Кримінал
169
У Великобританії прирівняли онлайн-злочини на ґрунті ненависті до злочинів, скоєних в реальному житті, пише TechCrunch.
Служба кримінального переслідування попросить суди розглянути суворіші покарання для тих, хто використовує соціальні платформи, такі як Twitter, Facebook і інші, щоб провокувати насильство. Ініціатива в першу чергу пов’язана з інтерпретацією свободи слова в Об’єднаному королівстві. Наприклад, в США дозволено говорити що завгодно, якщо це безпечно або не загрожує кому-небудь. Це означає, що можна ходити і кричати расистські гасла, поки ніхто не постраждав від цього.
У Великобританії ж існує закон проти «підбурювання до расової ненависті», порушення якого є кримінальним злочином. Нові правила означають, що тепер цей закон буде застосовуватись і в онлайн-середовищі. Люди проводять все більше часу в інтернеті, і закон покликаний захистити їх від закликів до насильства у віртуальному середовищі.
Закони, які регламентують поведінку людей в інтернеті, поки не у всіх країнах ґрунтовно опрацьовані, а десь, навпаки, доведені до абсурду. Навесні швейцарський суд оштрафував користувача Facebook за лайк, а в Пакистані влітку винесли смертний вирок за коментар про пророка Мухаммеда в соціальній мережі.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас