Ford може повністю перейти на електромобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ford може повністю перейти на електромобілі

Фондовий ринок
982
Після призначення генеральним директором Ford Джима Хакетта компанія може відмовитися від плану часткової електрифікації і повністю перейти на виробництво повноцінних електромобілів, пише Electrek.
Опублікований нещодавно план електрифікації компанії Ford розчарував ентузіастів електромобілів: компанія планувала зосередитися на гібридах, і перший повноцінний електрокар марки мав з’явитися не раніше 2020 року. Однак перша ж кадрова перестановка нового глави Ford Джима Хакетта свідчить про те, що плани можуть змінитися. Він повернув у компанію менеджера Ford, який пішов у Uber, щоб той очолив підрозділ електромобілів і автономного транспорту.
«Ми очікуємо, що Ford повністю перейде на електромобілі, – говорить аналітик Morgan Stanley Адам Джонас. – Попереднє керівництво досить розпливчасто говорило про те, як саме будуть інвестовані $4,5 млрд в електрифікацію. Сподіваємося на більшу прозорість тепер».
Водночас Джонас не зовсім впевнений, що акціонери Ford підтримають бачення нового генерального директора. «Ми очікуємо, що нова стратегія Ford буде більш відкрита для партнерських відносин, і набагато більший акцент буде зроблений на електродвигунах, – говорить він. – Але ми не впевнені, що акціонери готові до необхідної жертви на шкоду короткостроковому прибутку».
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас