У Великобританії створили найменшого робота-хірурга — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Великобританії створили найменшого робота-хірурга

Технології&Авто
339
Британські лікарі розробили мініатюрного робота для хірургії. Він може виконувати мінімальні інвазивні лапароскопічні операції, такі як операції на грижі або простаті, пише Digital Trends.
Робот Versius значно дешевший від аналогів. Крім того, за словами Мартіна Фроста, генерального директора компанії-виробника Cambridge Medical Robotics, цей робот повинен стати «самим маленьким, якого коли-небудь бачив світ». Розмір Versius становить приблизно 60 на 60 см, і його творці стверджують, що коштувати він буде в два рази дешевше від роботів, які в даний час використовуються для проведення подібних операцій. Робот з’явиться на європейському ринку наступного року.
Versius змодельовано за подобою людської руки, з шарнірами «ліктів» і «зап’ясть», необхідними для забезпечення максимальної гнучкості під час операції. Він контролюється хірургом, який може управляти роботом під час операції на 3D-дисплеї, розташованому в операційній. Простота використання допоможе зменшити фізичне і психічне напруження хірурга, що дозволить йому швидше і безпечніше виконувати необхідні процедури.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас