Новий 3D-принтер друкує пластикові інструменти, міцні, як сталь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий 3D-принтер друкує пластикові інструменти, міцні, як сталь

Технології&Авто
1470
Компанія Markforged представила два 3D-принтери, які друкують пластикові предмети (наприклад гайковий ключ) – міцні, як сталь, пише TechCrunch.
Markforged, виробник 3D-принтерів із Бостона, анонсувала дві нові моделі – X3 і X5. Обидва принтери призначені для створення об’єктів за допомогою ниток із вуглецевого волокна і можуть друкувати предмети, навіть міцніші, ніж сталь. Принтери використовують спеціальну термопластикову волокнисту нитку Markforged, в той час як X5 може додати «нитку з безперервного скловолокна» для створення об’єктів «в 19 разів міцніших і в 10 разів жорсткіших від традиційних пластмас», йдеться в повідомленні компанії.
Це означає, що можна надрукувати не тільки деталь, але й інструмент. Так, один клієнт надрукував гайковий ключ всього за 10 хвилин.
Принтери коштують чимало: X3 – $37 тис., а X5 – $50 тис. Основною аудиторією Markforged вважає невеликих місцевих виробників і магазини, що випускають товари під замовлення. «Клієнти тепер можуть протягом дня роздрукувати будь-які міцні деталі», – говорить генеральний директор Markforged Грег Марк.
Нові принтери є частиною зусиль Markforged у створенні справжнього «телепортера», маючи на увазі принтер, який може роздрукувати все, що завгодно за завантаженою 3D-моделлю. Принтери також мають відмовостійкий режим, який дозволяє запустити апарат, не збиваючись, позаяк лазерний сканер може перевірити, в якому саме місці було зупинено друк. Markforged також працює над технологією металевого друку, який можна використовувати в складніших механізмах.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас