Долар США демонструє істотне зростання до основних світових валют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар США демонструє істотне зростання до основних світових валют

Валюта
2138
Курс американського долара суттєво підвищується до основних світових валют в ході торгів у вівторок на тлі фіксації прибутку після падіння в останні дні, повідомило агентство Bloomberg.
Увага інвесторів на цьому тижні також прикута до економічного симпозіуму в Джексон-Хоулі.
Євро торгується вдень в районі $1,1759 проти $1,1815 на закриття попередньої сесії.
Курс єдиної європейської валюти перебуває зараз близько 128,64 ієни в порівнянні з 128,75 ієни днем раніше. Вартість долара становить 109,39 ієни проти 108,98 ієни в понеділок.
Індекс ICE U.S. Dollar, що показує вартість долара США відносно шести основних світових валют, піднявся на 0,39%. Індикатор WSJ Dollar, що відстежує динаміку курсу долара відносно 16 основних світових валют, збільшився на 0,35%.
Щорічний симпозіум в Джексон-Хоулі, що проводиться Федеральним резервним банком Канзасу, збере представників центробанків провідних економік світу, включаючи голову Європейського центрального банку Маріо Драгі і главу Федеральної резервної системи Джанет Йеллен.
Напередодні євро повернувся до зростання в основному на тлі розмов навколо статті The Wall Street Journal, в якій йшлося, що в п’ятницю М.Драгі повідомить про закінчення програми кількісного пом’якшення, вважає головний валютний аналітик Saxo Bank Джон Харді.
“Головним випробуванням для долара стане кінець вересня – крайній термін підвищення стелі держборгу. Якщо президент США не впорається із завданням, валюту чекає ще одне велике розчарування”, – вважає він.
Що стосується довгострокової перспективи, ринок почав дедалі наполегливіше розглядати варіант підвищення курсу євро вище $1,2 в наступному році, зазначається в огляді Bank of America Merrill Lynch. Проте, прогноз самих аналітиків банку більш песимістичний і передбачає рівень в $1,15.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас