Компанії США стали менше викуповувати свої акції, виняток - великі банки (таблиця) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанії США стали менше викуповувати свої акції, виняток - великі банки (таблиця)

Фондовий ринок
241
Одним з наслідків підвищення котирувань американських акцій в останньому сезоні корпоративної звітності стало те, що компанії зменшили масштаби викупу власних акцій.
Єдиним винятком стали банки, повідомляє MarketWatch.
Обсяг нових програм викупу акцій став мінімальним за останні п’ять років і розчарував інвесторів, зазначається в огляді TrimTabs Investment Research.
За даними аналітиків, в середньому 2,8 компанії, акції яких входять в індекс Standard&Poor’s 500, анонсували викуп на $1,4 млрд щодня в останні п’ять тижнів сезону звітності, що є найнижчим показником з травня 2012 року.
“Щоденні обсяги buyback в середньому становлять $2,5 млрд в 2017 році, знизившись з піку в $3,1 млрд в 2015 році, – повідомляє TrimTabs. – Більше того, активність стає все більш сконцентрованою”.
На шість найбільших банків США в сукупності припадає близько 20% всього обсягу викупу акцій в поточному році.
Компанії США стали менше викуповувати свої акції, виняток - великі банки (таблиця)
Крім того, активну позицію в цьому питанні продовжує займати Apple Inc., частка якого в загальному обсязі buyback становить 9% в цьому році. Втім, компанія також скоротила масштаби покупок – до $7 млрд у другому кварталі поточного року з $10,2 млрд за той же період 2016 року, заявив старший індексний аналітик S&P Dow Jones Indices Говард Сільверблатт.
Загалом у квітні-червні компанії скоротили викуп своїх акцій на 7,6% після зниження на 10,7% в першому кварталі. Хоча фінансовий сектор також зменшив обсяги buyback в другому кварталі, в цілому за підсумками першого півріччя вони наростили викуп на 10%, зазначив експерт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас