Wal-Mart запатентувала літаючий склад-дирижабль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Wal-Mart запатентувала літаючий склад-дирижабль

Технології&Авто
493
Торгова мережа Wal-Mart подала заявку на патент літаючого складу, товари з якого будуть доставляти дрони. Аналогічний патент в кінці минулого року оформив головний конкурент торгової мережі, онлайн-ритейлер Amazon.
Поки норми регулювання в США не дозволяють компаніям експериментувати з доставкою товарів дронами, їм залишається тільки патентувати свої розробки в надії на майбутню реалізацію. У грудні 2016 року онлайн-ритейлер Amazon запатентувала схожі на дирижаблі повітряні центри обробки і доставки посилок. На борту літаючих складів, за планом компанії, зможуть перебувати не тільки посилки і дрони-кур’єри, а й персонал.
Тепер схожу розробку запатентувала і найбільша торговельна мережа Wal-Mart. У заявці компанії описаний наповнений газом повітряний транспорт, а також система запуску дронів. Дирижабль зможе підніматися на висоту 150-300 метрів в автономному режимі або під дистанційним управлінням з землі.
Як зазначає Bloomberg, повітряний склад з дрона дозволить компанії знизити витрати на доставку онлайн-замовлень. Значна частина грошей іде на так звану останню милю – доставку до будинку клієнта. Щоб цього уникнути, Wal-Mart пропонує покупцям забирати замовлення в пунктах видачі за більш вигідними умовами.
Ще одна перевага складу-дирижабля – це можливість переміщатися і обслуговувати відразу декілька районів і навіть міст.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас