Наскільки легко оформити онлайн кредит в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Наскільки легко оформити онлайн кредит в Україні

Кредит&Депозит
2385
На початку літа 2017 року фахівці українських банків відзначили зростання темпів споживчого кредитування, повідомляє Micro-Credit Украина. На ринку з’явилися нові продукти, зокрема кредитні програми на досить лояльних умовах. Практично всі банки пропонують подати заявку на кредит в режимі онлайн.
Однак повністю оформити його через Інтернет практично неможливо, а відвідування банку стає проблемою для 90% потенційних позичальників. Хтось не встигає зробити цього фізично, комусь заважає психологічний бар’єр у вигляді побоювання питань про доходи і поручительство або невміння спілкуватися з фахівцями банку. Чи реально отримати онлайн кредит без відмови? Поговоримо про це далі.
ОНЛАЙН КРЕДИТ І МІКРОПОЗИКА: В ЧОМУ РІЗНИЦЯ
Станом на початок 2017 року в Україні було зареєстровано понад 110 мікрофінансових організацій. Більшість із них має в своєму розпорядженні власні сайти з багатофункціональними сервісами, що дозволяють оформити позику в режимі онлайн на суму до 10 000 гривень. Для цього знадобиться:
  • паспорт;
  • ідентифікаційний код;
  • мобільний телефон;
  • іменна банківська картка.
Де-факто це кредит без відмови – при правильному заповненні анкети ймовірність схвалення перевищує 95%. До того ж велика кількість пропозицій обумовлює конкуренцію між компаніями – кожна нова МФО прагне пропонувати дедалі вигідніші умови клієнтам. Відповідно відмова в одній компанії не означає неможливість отримати гроші – можна звернутися в іншу організацію, і після 2-3 заявок вам напевно видадуть необхідну суму. Термін мікрокредитування зазвичай становить від 5 до 30 днів з можливістю продовження при сплаті відсотків.
Однак між мікрокредитом і класичним кредитом є істотна різниця. Перш за все, вона виражається в процентній ставці. Якщо за користування споживчою позичкою доводиться додатково виплачувати від 15 до 60% річних, то мікропозика передбачає процентні ставки до 700% на рік. Але з огляду на той факт, що ви берете невелику суму і не на тривалий час – плата за користування грошима не буде колосальною. Одночасно з цим оформити позику набагато простіше. Кредит потребує мінімум одного візиту в банк, заповнення маси документів, часто – надання довідок про доходи. А мікропозику легко оформити за 10 хвилин через Інтернет.
ЗАЯВКА НА КРЕДИТ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
Отримати кредит на картку без відмови через Інтернет можна тільки в МФО. Однак банки йдуть назустріч клієнтам і допомагають їм заощадити час на оформленні та розгляді заявки. Ви можете заповнити анкету на сайті, відправити її на розгляд і отримати попереднє схвалення, не виходячи з дому. На думку експертів, процедура не є формальністю – банки зацікавлені в тому, щоб економити час своїх менеджерів. Тому вони прагнуть робити все можливе для того, щоб забезпечити максимально уважний розгляд заявок. Відповідно попереднє позитивне рішення гарантує високу ймовірність видачі кредиту.
Що потрібно для оформлення заявки:
  • Паспорт – потрібно ввести паспортні дані;
  • Відомості про сімейний стан і про доходи;
  • Інформація про кредитну історію (щодо неї банк зробить запит самостійно).
Експерти радять вказувати тільки достовірні дані. Якщо ви будете намагатися оформити онлайн кредит на іншу людину, або вкажете явно некоректні відомості – буде відмова навіть при позитивному попередньому рішенні. Достовірність даних у ваших інтересах. Тому постарайтеся поставитися до оформлення заявки максимально уважно. Також варто спробувати відправити заявки відразу в кілька банків. Через різну внутрішню політику банківські організації пред’являють власні вимоги до клієнтів. Тому відмова в одному не означає неможливість отримання кредиту.
ТОП-5 програм кредитування в Україні станом на кінець літа 2017 року:
1. Альфа-Банк – до 200 тисяч гривень під 2.4% річних;
2. Траст банк – до 50 тисяч гривень під 12% річних;
3. ОТП банк – до 100 тисяч гривень на індивідуальних умовах;
4. Idea Bank – до 50 тисяч гривень за ставкою від 15% річних;
5. Finline – до 50 тисяч гривень на індивідуальних умовах.
Найчастіше кредит без відмови видається в рамках випуску кредитних карток – отримати гроші готівкою завжди складніше. Згідно з відгуками, той же Альфа-Банк набагато частіше схвалює саме кредитні картки з лімітом до 50 тисяч гривень. Чим більша сума – тим складніше її отримати. Тому при відсутності кредитної історії або при простроченнях в останні 2 роки рекомендується залишати заявки на мінімальні суми. Також варто надати банку максимум даних. Вказуйте відомості про додаткові документи, навіть якщо вони не є обов’язковими – це підвищить ймовірність схвалення заявки.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас