Кабмін оновив програму житлових субсидій: що змінилося — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін оновив програму житлових субсидій: що змінилося

Казна та Політика
1697
У травні-червні цього року виникли затримки з перепризначенням субсидій на літній період, оскільки фіскальна служба не змогла вчасно надати інформацію про доходи громадян
Уряд вніс зміни в програму житлових субсидій.
На урядову гарячу лінію надходило чимало зауважень від громадян, мовляв, чому враховують мої минулорічні доходи, якщо зараз я не працюю, або отримую заробітну плату меншу. “Громадянин, наприклад, весь минулий рік працював і отримував високу заробітну плату. В цьому році з тих чи інших причин звільнився з роботи і потребує допомоги для оплати комуналки з об’єктивних причин. Соціально несправедливо враховувати його торішні доходи, коли він міг самостійно оплачувати рахунки за тепло, електроенергію і воду. Тому Кабмін пішов назустріч таким людям, адаптуючи їх соціальне становище до дати призначення субсидії”, – цитує керівника відомства Андрія Реву прес-служба Мінсоцполітики.
Крім того, в травні-червні цього року виникли затримки з перепризначенням субсидій на літній період, оскільки фіскальна служба не змогла вчасно надати інформацію про доходи громадян за I квартал поточного року. Особливо помітно це було у великих містах.
Тому на новий опалювальний сезон – з 1 жовтня 2017 року – при розрахунку розміру субсидії будуть враховані доходи за I і II квартал 2017 року, а на неопалювальний період – з 1 травня 2018 року – за III і IV квартал 2017 року.
З 1 жовтня 2017 року будуть діяти такі нові соціальні нормативи на газ:
  • на газову плиту (приготування їжі) – 3,3 кубометру на людину;
  • на газову плиту (приготування їжі і підігрів води) – 5,4 кубометру на людину;
  • на газову плиту та водонагрівач – 10,5 кубометру на людину.
Як повідомлялося раніше, безробітні громадяни працездатного віку зможуть отримати субсидію розміром не більше ніж два прожиткові мінімуми.

Довідка Фінансів ю.а:

  • Уряд наблизив соціальні нормативи газу на приготування їжі і підігрів води до фактичного рівня споживання даних послуг.
  • За такими нормами будуть формуватися рахунки для тих сімей, в яких немає лічильників на газ і які не є субсидіантами. Такі люди будуть платити менше.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас