Датська Moeller-Maersk продала свій нафтогазовий бізнес Total за $7,5 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Датська Moeller-Maersk продала свій нафтогазовий бізнес Total за $7,5 млрд

258
Датська A.P. Moeller-Maersk A/S досягла угоди про продаж свого нафтогазового підрозділу Maersk Oil французькій Total SA за $7,45 млрд.
В рамках угоди Moeller-Maersk отримає 97,5 млн акцій Total (близько 3,76% капіталу), вартість яких оцінюється в $4,95 млрд, повідомляється в прес-релізі датської компанії.
Також Total прийме на себе короткострокові зобов’язання на суму $2,5 млрд, які Moeller-Maersk передасть Maersk Oil. Французька компанія виплатить цей борг Moeller-Maersk відразу після завершення угоди.
Закриття угоди планується провести в першому кварталі 2018 року. До цього вона повинна отримати схвалення з боку регулюючих органів, включаючи міністерство енергетики, комунальних послуг та клімату Данії.
A.P. Moeller-Maersk Group є багатопрофільною корпорацією, представленою в 130 країнах. Заснована в 1904 році, штаб-квартира розташована в Копенгагені. В її підрозділах, серед яких найбільша в світі судноплавна лінія, компанії енергетичного, виробничого і логістичного секторів, працює близько 88 тис. осіб.
Групі належить 40 контейнерних терміналів по всьому світу, в більшості – в спільному володінні з портовими адміністраціями, також вона володіє кількома найбільшими в світі суднами-контейнеровозами. Крім цього, група в обмеженому обсязі займається видобутком нафти і природного газу, суднобудуванням, також їй належить мережа супермаркетів, поштова компанія.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас