Газована вода стане джерелом графену — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газована вода стане джерелом графену

Технології&Авто
1101
Дослідники з Університету штату Іллінойс в Урбані-Шампейні виявили нове застосування для газованої води.
Вона може бути використана для виробництва графену, пише Phys.org.
Популярність графену зростає, а тому якість і швидкість його виробництва незабаром набудуть першорядного значення. Команда дослідників з штату Іллінойс розробила чистіший і більш екологічний метод отримання графену з використанням двоокису вуглецю (CO2) в вигляді вугільної кислоти в якості розчину електроліту. По суті йдеться про звичайну газовану воду.
Один особливо складний аспект виробництва графену полягає в тому, як відокремити цей тонкий матеріал від його металевого субстрату. Зазвичай це вимагає використання сильних хімічних речовин. Також графен повинен бути покритий полімерним шаром полікарбонату або поліметилметакрилату, що вимагає використання токсичних розчинників.
Вчені ж використовували для покриття полімер, отриманий з біомаси – етилцелюлозу. Це простий і недорогий полімер, який часто використовують як харчову добавку. Це не тільки робить процес отримання графену більш екологічно чистим, але і сумісним з різними полімерними і м’якими біологічними матеріалами, які не переносять використання сильних розчинників. Потім використана вугільна кислота просто випаровується у вигляді двоокису вуглецю і води.
Вчених особливо цікавить застосування графену в сенсорах і гнучких пристроях. Наприклад, для гнучких дисплеїв або татуювань-датчиків здоров’я. Також графен може знайти застосування для опріснення води, створення енергозберігаючих ламп і паперу, міцнішого від сталі.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас