Французький суд заборонив паркувати автомобілі біля гаража — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Французький суд заборонив паркувати автомобілі біля гаража

Світ
727
Наприкінці червня у Франції касаційний суд постановив, що паркування транспортного засобу у власного гаража його власника підлягає штрафу.
Якщо раніше питання парковки біля власного гаража не викликало жодних сумнівів, то після рішення касаційного суду автовласнику доведеться думати двічі. На офіційному сайті французької адміністрації говориться про те, що парковка перед ділянкою з похилим тротуаром, що дозволяє під’їхати до будинку чи гаражу, розцінюється як порушення.
Причиною розгляду в суді став випадок, коли автовласник припаркував авто біля такого з’їзду, нібито створюючи перешкоду для виїзду автомобіля господаря будинку. За це йому був виписаний штраф, незважаючи на те, що він сам є власником вказаного будинку.
При цьому його автомобіль стояв рівно біля дверей в гараж і не перекривав прохід пішоходам.
Однак суд послався на статтю R. 417-10 дорожнього кодексу, яка не передбачає жодного відступу від цього правила, в тому числі і для власника гаража. Суд вищої інстанції підтвердив це рішення, ухваливши, що штраф застосовується і до автомобілів, які належать особі, що володіє виключним правом на використання цього з’їзду.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас