Fitch підвищило рейтинг Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch підвищило рейтинг Греції

Світ
213
Міжнародне рейтингове агентство Fitch підвищило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) Греції в іноземній і національній валюті з “CCC” до “B-”, прогноз позитивний, йдеться в повідомленні агентства.
Підвищення рівня РДЕ в Греції відображає низку ключових чинників в економіці. Зокрема, Fitch вважає, що стійкість державного боргу буде неухильно поліпшуватися, що підкріплюється постійним дотриманням умов програми Європейського механізму стабільності (ESM), а також зменшенням політичних ризиків, стійким зростанням ВВП і додатковими податковими заходами, вжитими до 2020 року. Успішне завершення другого огляду грецької економіки знижує ризик того, що відновлення економіки буде підірване браком довіри, йдеться в повідомленні.
Позитивний прогноз відображає очікування Fitch, що третій огляд програми реформ буде завершено і що Єврогрупа надасть Греції суттєве полегшення тягаря заборгованості в 2018 році.
Агентство відзначає також поліпшення ситуації в бюджеті, відзначено профіцит бюджету і заплановано реформи в пенсійній системі і податковій сфері.
Економіка поступово відновлюється. Fitch прогнозує зростання реального ВВП на 1,6% і 2,1% в 2017 і 2018 роках. Зростання інтересу до інвестицій, зниження рівня безробіття і триваюче погашення державного боргу підтримають внутрішній попит. Відновлення економіки в єврозоні має підтримувати експортні показники, йдеться в повідомленні.

Довідка Finance.UA:

  • Fitch знизило кредитний рейтинг Греції в березні 2015 року, незабаром після приходу лівого уряду до влади, в зв’язку з погіршенням ситуації в грецькій економіці.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас