Тим, кому мало потужності: Автомобілістам приготували двигун з трьома турбінами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тим, кому мало потужності: Автомобілістам приготували двигун з трьома турбінами

Технології&Авто
1785
Японська автомобілебудівна компанія Mazda зареєструвала мотор з потрійним наддувом – двома звичайними турбінами і нагнітачем на електроприводі.
Відповідно до опису патенту, електронагнітач працює при низьких оборотах двигуна, компенсуючи затримку класичних турбін. Це схожа концепція, наприклад, з дволітровою «четвіркою» Volvo – ще в 2014 році марка представила 450-сильний прототип мотора з потрійним наддувом за тим же принципом.
Однак, якщо шведська компанія застосувала в розробці 48-вольтну мережу для забезпечення роботи електричного нагнітача, то Mazda, імовірно, задіє фірмову систему рекуперації енергії i-Eloop. Як і всі подібні системи, вона перетворює і акумулює енергію, що виробляється при гальмуванні (яка потім використовується різним електрообладнанням автомобіля).
Примітно також, що на патентних схемах новий двигун, найімовірніше, зображений в конфігурації для задньопривідної машини. На сьогоднішній день єдина модель марки з заднім приводом – це MX-5, яка оснащується 1,5 і 2,0-літровими моторами потужністю 141 і 182 кінські сили відповідно.
За матеріалами:
Autoconsulting
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас