ДФС дозволила банкам списувати безнадійні кредити без податкових наслідків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС дозволила банкам списувати безнадійні кредити без податкових наслідків

Кредит&Депозит
1124
Державна фіскальна служба відкликала свій лист від 8 лютого 2017 року, яким встановлювалося, що заборгованість визнається безнадійною тільки в частині сум боргу понад 360 днів.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Незалежної асоціації банків.
“Якщо заборгованість існує тільки за тілом кредиту, а за нарахованими відсотками відсутня, для цілей оподаткування визнається тільки заборгованість за тілом кредиту. Цьому посприяла позиція Мінфіну, сформульована у відповіді на звернення НАБУ”, – повідомили в асоціації.
Раніше Міністерство фінансів у своєму листі на адресу НАБУ погодилося, що до безнадійної заборгованості банками відноситься заборгованість за фінансовим кредитом, за якою прострочено понад 360 днів погашення частини боргу.
Тобто, якщо заборгованість за тілом кредиту прострочена понад 360 днів, а щодо суми нарахованих процентів така заборгованість відсутня, то безнадійним для цілей оподаткування визнається весь кредит, що включає як заборгованість за основним боргом, так і заборгованість за нарахованими відсотками.
Відповідно банки дочекалися закриття одного з багатьох проблемних питань, з якими стикається банківська система при трактуванні норм Податкового кодексу України і Фіскальною службою.
Відзначимо, в березні Незалежна асоціація банків звинувачувала Державну фіскальну службу в необґрунтованих і незаконних податкових штрафах банків.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас