АМКУ дозволив концентрацію Bayer та Monsanto — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ дозволив концентрацію Bayer та Monsanto

Фондовий ринок
370
Антимонопольний комітет України (АМКУ) надав дозвіл Bayer Aktiengesellschaft (Німеччина) на концентрацію у вигляді набуття контролю над компанією Monsanto Company (США) за умови виконання певних зобов’язань на ринку дистрибуції і виробництва пестицидів та насіння в Україні.
Згідно з прес-релізом комітету в п’ятницю, зобов’язання для компаній були розроблені за результатами дослідження, яке встановило сукупні значні частки учасників концентрації на ринках неселекційнийх гербіцидів і насіння огірків.
Комітет зазначив, що концентрація може викликати спотворення конкуренції шляхом обмеження доступу на ринок дистрибуції засобів захисту рослин, насіння сільськогосподарських культур інших виробників цих товарів.
АМКУ зобов’язав Bayer та Monsanto не створювати перешкод на ринку дистрибуції пестицидів і насіння України. Учасники концентрації добровільно взяли зобов’язання виконувати зазначені рекомендації.
За результатами розгляду справи АМКУ встановив, що в результаті концентрації будуть об’єднані науково-дослідні можливості Bayer та Monsanto, що створить потенціал для впровадження інноваційних продуктів, сприятиме більш ефективному задоволенню потреб споживачів і вдосконаленню продукції учасників концентрації.

Довідка Finance.UA:

  • Хімічна компанія Bayer AG і її американський конкурент Monsanto Co. оголосили про укладення угоди про злиття восени 2016 року.
  • Bayer – міжнародна компанія зі спеціалізацією в галузі наук про життя, а саме – охорони здоров’я та сільського господарства. Веде діяльність в Україні з 1992 року у формі ТОВ “Байєр”, є великим постачальником засобів захисту рослин (пестицидів, гербіцидів та фунгіцидів) і насіння в Україні.
  • Компанія Monsanto заснована в 1901 році. У 404 підрозділах компанії в 66 країнах світу працюють понад 20 тис. працівників. В 1991 році Monsanto стала першою іноземною компанією, що підписала контракт на постачання засобів захисту рослин в Україну. У 1992 році був відкритий її київський офіс.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас