Samsung і Foxconn мають намір звільнити гаджети від портів і роз'ємів (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung і Foxconn мають намір звільнити гаджети від портів і роз'ємів (відео)

Технології&Авто
833
Три роки тому в ЗМІ вперше заговорили про стартап Keyssa. Розробка для безконтактної передачі даних на невеликі відстані обіцяла позбавити користувачів безлічі зайвих дротів і необхідності в підключенні через порти. За даними інформаційного агентства Reuters, до технології Kiss Connectivity проявили особливий інтерес компанії Samsung і Foxconn. Судячи з усього, гіганти замислюються про розробку нового дизайну смартфона, позбавленого портів і роз’ємів.
В кінці 2014 року стартап Keyssa презентував своє рішення, про яке трохи більше стало відомо вже в ході виставки CES 2015. Згідно з описом, який було розміщено на стенді компанії, Kiss Connectivity забезпечує передачу даних на швидкості до 6 Гбіт/с, використовуючи протокол USB 3.0. За словами розробників, їхня технологія відрізняється помірним енергоспоживанням.
Голова Keyssa Ерік Альмгрен заявив, що головна мета розробки полягає у відмові від громіздких роз’ємів в таких пристроях, як ноутбуки, смартфони, завдяки чому ті зможуть помітно зменшитися в товщині. Альмгрен зазначає, що у разі успіху технологія Kiss Connectivity в кінцевому підсумку зможе стати доступною широкому колу пристроїв. У жовтні минулого року Keyssa разом з Intel представили дизайн ноутбуків «2 в 1» із застосуванням цієї технології.
До того, як у гру включилися Intel, Samsung і Foxconn, напрацюваннями стартапу зацікавилися Тоні Фаделл, колишній старший директор департаменту з розробки «яблучних» пристроїв, і Енді Рубін, один з творців операційної системи Android і розробник смартфона Essential Phone. Новинка дебютує в цьому році, однак підтримку Kiss Connectivity не отримає. Замість цього пристрій буде використовувати іншу технологію.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас