Перша факторингова угода «Альфа-Банк Україна» та «Укрсоцбанк» в онлайн сервісі електронного факторингу FactorEx — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перша факторингова угода «Альфа-Банк Україна» та «Укрсоцбанк» в онлайн сервісі електронного факторингу FactorEx

Фінтех і Картки
299
Альфа-Банк Україна і Укрсоцбанк оголошують про успішне проведення першої операції поступки права вимоги за допомогою сервісу електронного факторингу FactorEx на бізнес-платформі електронного документообігу EXITE-EVOLUTION. Розробником і оператором сервісу є компанія «Е-КОМ» – міжнародний EDI-провайдер з 11-річною історією успіху на ринках Східної Європи.
FactorEx – перший в Україні електронний факторинговий сервіс, головна перевага якого – це можливість автоматичної верифікації всіх поставок клієнта-постачальника з банком через єдину онлайн платформу. Постачальником є один з українських виробників санітарно-гігієнічної продукції, покупцем – рітейлер міжнародного торгового холдингу.
Угода поступки права вимоги проводиться на основі тристороннього юридично значущого електронного документообігу. Банк отримує реєстр і підписані постачальником в електронному вигляді прибутково-видаткові накладні, підписані ЕЦП постачальника і покупця (рітейлером). Це означає, що вони підтверджені рітейлером, угода пройшла коректно, питань з постачання немає як у покупця, так і у постачальника. Документи, підписані ЕЦП, оформлені відповідно до Закону України та повністю відповідають паперовим аналогу, що значно скорочує грошові витрати і час банку, витрачені на перевірку документації, що підтверджує право вимоги і мінімізує ризики по операціях факторингу. Це дає можливість фінансування постачальника навіть у день здійснення відвантаження!
Альфа-Банк Україна – один з найбільш інноваційних банків, Укрсоцбанк – один з найдосвідченіших гравців на українському ринку факторингу, приєдналися до електронної платформі EXITE-EVOLUTION і планують активно працювати на платформі, збільшуючи свою частку на ринку факторингового обслуговування поставок з FactorEx.
«Проект впровадження електронного факторингу в об’єднаному банку дозволить значно оптимізувати витрати на обслуговування і працювати з клієнтами дистанційно, незалежно від наявності відділень банком в тому чи іншому регіоні. Упевнений, що наша співпраця з E-COM буде вигідно як банкам, так і нашим клієнтам»,– коментує Ігор Сабадін, керівник напрямку факторингу об’єднаного банку.
«Ми раді, що все більше факторів і постачальників продукції вибирають і оцінюють переваги онлайн сервісу FactorEx, який дозволяє максимально оптимізувати факторингові послуги і більш, ніж в два рази прискорити закриття угоди на поставку товару. Упевнений, наше партнерство з такими лідерами банківської сфери, як Альфа-Банк Україна і Укрсоцбанк відкриє ще більше можливостей для розвитку ринку факторингових послуг в Україні», – підсумував Ігор Дейніков, керівник відділу (NR), департаменту продажів E-COM.
За матеріалами:
Альфа-Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас