Ryanair назвав позови МАУ до неї необґрунтованими, а заяву про фінансові втрати - сміхотворними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ryanair назвав позови МАУ до неї необґрунтованими, а заяву про фінансові втрати - сміхотворними

Фондовий ринок
1094
Провідна європейська авіакомпанія лоу-кост Ryanair (Ірландія) назвала необґрунтованими юридичними погрозами дії авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України” (МАУ, Київ) щодо подачі позовів про визнання незаконним меморандуму між Міністерством інфраструктури України і Ryanair, за якими останні повинні виступити відповідачами.
Ryanair в поширеному в п’ятницю прес-релізі нагадує, що МАУ пригрозила подати в суд на неї, Мінінфраструктури України та Львівський аеропорт за нібито “втрату заробітку” в результаті примусу до конкуренції з Ryanair.
“Минулого місяця Ryanair оголосила, що скасовує запланований вхід в Україну після того, як київський аеропорт (“Бориспіль” – ред.) не виконав угоду, досягнуту з Міністерством інфраструктури з посадовими особами аеропорту, що позбавляє українських споживачів/відвідувачів доступу до найнижчих тарифів у Європі і найширшої мережі маршрутів”, – йдеться в прес-релізі.
Ryanair заявляє, що такі претензії МАУ призначені виключно для того, щоб заблокувати вхід недорогих операторів в Україну, оскільки вони просто не хочуть конкурувати з Ryanair.
“Ця сміхотворна вимога МАУ свідчить про те, що вони не зупиняться ні перед чим, щоб перешкодити українським споживачам і відвідувачам користуватися такими ж недорогими повітряними перевезеннями, які Ryanair надає в 33 інших країнах. Замість того, щоб намагатися конкурувати з Ryanair, МАУ вдається до хибних і необгрунтованих юридичних загроз, щоб підтримати їх високу плату за польоти і неефективну модель”, – цитується в повідомленні комерційний директор ірландського лоу-коста Девід О’Брайєн.
Він додав, що компанія схвалює той факт, що навіть без виходу Ryanair на ринок “дорогі МАУ” вже були змушені знизити свої ціни, що принесе користь українським споживачам і туристам.
“І ми зберігаємо надію на те, що Україна в якийсь момент в майбутньому зможе повністю використовувати доступ до найширшої мережі маршрутів і низькі тарифи, які може запропонувати тільки Ryanair”, – зазначив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас