Lenovo зафіксувала чистий збиток вперше за 6 кварталів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Lenovo зафіксувала чистий збиток вперше за 6 кварталів

Фондовий ринок
258
Китайська Lenovo Group Ltd., один з найбільших світових виробників персональних комп’ютерів, зафіксувала квартальний збиток вперше за шість кварталів на тлі підвищення цін на чіпи пам’яті.
Як повідомляється в прес-релізі компанії, її чистий збиток у першому фінкварталі (квітень-червень) склав $72 млн в порівнянні з чистим прибутком в $173 млн за аналогічний період минулого року.
Квартальна виручка Lenovo знизилася незначно – до $10,01 млрд з $10,06 млрд роком раніше.
Головний виконавчий директор компанії Ян Юаньцин заявив, що зростання цін на чіпи пам’яті негативно позначається на рентабельності всіх основних напрямків бізнесу Lenovo.
“Ми ніколи не бачили такої ситуації у минулому, – заявив голова Lenovo. – Ціни на багато комплектуючих, наприклад, мікросхеми пам’яті, зростають кілька кварталів поспіль або навіть більше року. Це чинить серйозний вплив на рентабельність галузі”.
Зростання попиту на чіпи пам’яті спровокувало брак цих мікросхем і підвищення цін на них для виробників електронних пристроїв, пише MarketWatch.
Ян Юаньцин зазначив, що компанії складно перекладати витрати, пов’язані із зростанням цін на комплектуючі, на покупців, оскільки з багатьма з великих клієнтів Lenovo пов’язана довгостроковими контрактами.
Серед основних проблем Lenovo, яка оголосила раніше в цьому році про реструктуризацію, – стійке зниження продажів ПК, які є для компанії найбільшим джерелом прибутку і виручки, а також ослаблення попиту на мобільні телефони.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас