НБУ має намір посилити вимоги до аудиторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ має намір посилити вимоги до аудиторів

Казна та Політика
327
Національний банк України (НБУ) планує посилити вимоги до аудиторської фірми і її працівників, що допускаються до перевірок банків, зокрема, виключити випадки допуску до нових перевірок таких аудиторів, які раніше брали участь у перевірках в складі аудиторських фірм, вже виключених Нацбанком з відповідного реєстру.
Відповідний проект змін до Положення про порядок ведення реєстру аудиторських фірм, які мають право на проведення аудиторських перевірок банків, Нацбанк оприлюднив на своєму сайті в четвер увечері.
Згідно з ним, число вимог до документів, що подаються для включення до реєстру. збільшено з 11-ти до 16-ти.
Претендент, зокрема, повинен буде надати штатний розклад аудиторської фірми; інформацію про кваліфікацію керівника, аудиторів аудиторської фірми і впродовж яких ми надавали аудиторських послуг банкам; сертифікати від міжнародних організацій, що підтверджують кваліфікацію в сфері МСФЗ не менше двох працівників; а також підтвердження щорічного навчання аудиторів за програмою Аудиторської палати України.
Крім того, Нацбанк хоче знати інформацію про надання аудиторських послуг банкам з подачею копій таких договорів за останні два роки.
Іншою зміною є збільшення мінімального числа аудиторів, що мають сертифікати аудитора банків, з двох до п’яти і подача додатково документів про кваліфікацію в сфері бухгалтерського обліку та аудиту ще не менше п’яти інших штатних працівників аудиторської фірми, які залучаються до виконання завдань з аудиту.
Проект також передбачає подачу документа, що підтверджує право власності або право користування на термін не менше одного року приміщенням, яке буде використовуватися для здійснення аудиторської діяльності, і інформацію про орендодавця.
Ще одна нова вимога в документі – інформація про наявність комп’ютерної техніки, програмного забезпечення, комунікаційних засобів і інших технічних умов, що забезпечують якісне проведення аудиторської перевірки банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас