Євро падає після публікації протоколу ЄЦБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро падає після публікації протоколу ЄЦБ

Валюта
1210
Курс євро впав на 0,6% до долара США і знижується до більшості інших світових валют, учасники валютного ринку оцінюють протоколи останніх засідань Федеральної резервної системи (ФРС) і Європейського центрального банку (ЄЦБ).
Оприлюднений напередодні протокол засідання Федрезерву від 25-26 липня показав, що керівництво центробанку стурбоване слабкою інфляцією, але готове приступити до скорочення обсягу активів на балансі.
Керівники ФРС “висловилися проти додаткових коригувань доти, доки вхідна інформація не підтвердить, що недавні низькі показники інфляції навряд чи збережуться, і що інфляція більш очевидно встала на шлях досягнення цільового рівня FOMC 2% в середньостроковій перспективі”, – йдеться в протоколі.
Разом з тим протокол засідання ЄЦБ від 19-20 липня продемонстрував стурбованість керівництва центробанку у зв’язку зі зміцненням євро.
Також рада керуючих ЄЦБ зазначила, що у разі уповільнення інфляції в єврозоні основним інструментом центробанку стане програма викупу активів, і обговорила можливість коригування формулювань, що стосуються подальших планів ЄЦБ, але в підсумку вирішила залишити їх незмінними.
Курс євро до долара США опустився до 15:25 за Києвом у четвер до $1,1692 у порівнянні з $1,1735 на закриття попередньої сесії.
Вартість долара відносно ієни опустилася до 110,13 ієни проти 110,19 ієни напередодні, пара євро/ієна торгується на рівні 128,78 ієни в порівнянні з 129,67 ієни на закриття попередньої сесії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас