Група "цеховиків": у Житомирській області вилучили близько 100 кг незаконно видобутого бурштину на 5 млн гривень (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Група "цеховиків": у Житомирській області вилучили близько 100 кг незаконно видобутого бурштину на 5 млн гривень (відео)

Кримінал
181
Співробітники Служби безпеки та прокуратури Житомирської області викрили групу “цеховиків”, які займалися скупкою та обробкою незаконно видобутого бурштину для подальшого його перепродажу та переправлення на Близький Схід.
Про це повідомляється на сайті СБУ.
Четверо жителів Коростенського та Лугинського районів скуповували бурштин-сирець у нелегальних копачів у Житомирській та Рівненській областях. Ограновування “сонячного каменю” відбувалося в гаражі одного із зловмисників, де він облаштував підпільний цех.
“Під час 10 санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили близько 100 кг необробленого бурштину-сирцю великої фракції, близько 7 кг обробленого бурштину, спеціальне обладнання: чотири верстати для обробки каменю, пристрої прийому-скупки бурштину, а також чорнові записи ділків”, – наголошується в повідомленні.
За попередніми висновками експертів, орієнтовна вартість вилученого бурштину становить 5 млн гривень за цінами “чорного ринку”.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас