В Індонезії розробляють літак, який літатиме в горах на швидкості 109 км/год — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Індонезії розробляють літак, який літатиме в горах на швидкості 109 км/год

Технології&Авто
546
Прототип індонезійського регіонального турбогвинтового літака Aerospace N-219 приступив до льотних випробувань. Перший політ повітряне судно зробило 16 серпня.
Про це повідомили в державній авіабудівної компанії PT Dirgantara Indonesia, яка є розробником повітряного судна спільно з Національним інститутом аеронавтики і космосу (LAPAN), передає ЦТС з посиланням на ato.ru.
За даними видання republika.co.id турбопроп здійснив зліт і посадку в аеропорту Хусейна Састранегара в Бандунзі (Індонезія). Машина провела в повітрі близько 25 хвилин.
Льотні випробування почалися пізніше запланованого терміну. Спочатку передбачалося, що тестова льотна програма нового 19-місцевого літака почнеться в січні 2017 року. В ході випробувань, як повідомлялося раніше, належить перевірити крило і шасі N-219 на відповідність вимогам міжнародних стандартів.
Розробники обіцяють, що новий літак, створений на базі легкого транспортного літака C-212 іспанської компанії CASA (нині входить до Airbus), буде продаватися за привабливою ціною. Повітряне судно призначене для експлуатації у віддалених районах для перевезення пасажирів і вантажів. Воно здатне злітати з коротких ЗПС.
Повідомляється, що N-219 має найбільший салон в своєму класі, а також зсувні двері для полегшення процесу завантаження машини. Його максимальна швидкість польоту буде досягати 388,9 км/год. При цьому повітряне судно, оснащене двигунами Pratt і Whitney PT6A-42 потужністю 850 к. с. кожен, зможе літати і на швидкості 109,3 км/год, що особливо важливо при маневруванні в гірській місцевості. Додатковою перевагою стане наявність систем оповіщення про зближення з землею. Максимальна злітна вага ПС становить 7 тонн.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас