Найбагатша людина Африки інвестує до $50 млрд в Європу і США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбагатша людина Африки інвестує до $50 млрд в Європу і США

Світ
2809
Нігерієць Аліко Данготе (Aliko Dangote), найбагатша людина в Африці, планує інвестувати від 20 мільярдів до 50 мільярдів доларів в Європу і США до 2025 року в такі галузі, як відновлювана енергія та нафтопереробка, повідомляє агентство Bloomberg.
“Я думаю, що відновлювані джерела енергії – дорога вперед, у майбутнє. Ми звертаємо увагу на нафтохімію, хоча можемо також і інвестувати в інші компанії”, – сказав Данготе в інтерв’ю агентству. Бізнесмен також додав, що починаючи з 2020 року, 60% майбутніх інвестицій його компанії будуть знаходитися за межами Африки.
Статки 60-річного Данготе, засновника Dangote Cement і її власника Dangote Group, оцінюються в 11,6 мільярда доларів. Згідно з даними агентства, почати інвестиції в ці регіони він планує в 2020 році, коли завершить проекти у сфері сільського господарства і нафтопереробки на своїй батьківщині на суму майже 5 мільярдів і 11 мільярдів доларів відповідно.

Довідка Finance.UA:

  • Компанія Dangote Cement здійснює свою діяльність в 9 країнах Африки, крім Нігерії.
  • У 2015 році Аліко Данготе почав будівництво нафтопереробного заводу поруч з містом Лагос потужністю 650 тисяч барелів на добу.
  • В липні Данготе повідомляв, що протягом наступних трьох років він інвестує 4,6 мільярда доларів у виробництво цукру, рису і молочних продуктів.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас