Air Berlin вистачить держкредиту на 3 місяці, за цей час буде вирішено питання про продаж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Air Berlin вистачить держкредиту на 3 місяці, за цей час буде вирішено питання про продаж

Фондовий ринок
171
Авіакомпанія Air Berlin, оголосила себе банкрутом у вівторок, зможе продовжувати польоти ще три місяці завдяки кредиту в 150 млн євро, виділених державою.
Як заявила міністр економіки ФРН Брігітте Ципріс, за цей час має бути прийняте рішення про купівлю частини компанії іншим німецьким авіаперевізником – Lufthansa.
Рішення надати Air Berlin кредит під державні гарантії ухвалили Мінекономіки та Міністерство транспорту ФРН. В деяких землях Німеччини тривають шкільні канікули, і через припинення польотів багато хто просто не зміг би повернутися з відпусток, пояснили представники відомств. Крім того, німецька влада стурбована долею 7,2 тис. співробітників авіакомпанії, повідомляє Deutsche Welle.
Міністр транспорту ФРН Александер Добріндт заявив, що, крім Lufthansa, ще одна авіакомпанія, яка поки що бажає залишитися анонімною, веде переговори з Air Berlin про купівлю частки в ній.
Він зазначив, що Etihad Airways (ОАЕ), яка оголосила про припинення подальшого фінансування Air Berlin, поставила останню в скрутне становище в момент, “коли десятки тисяч людей роз’їхалися по різних куточках світу і розраховують на чинне повітряне сполучення”.
У свою чергу профспілки закликали після банкрутства Air Berlin зберегти якомога більше робочих місць.
Звістка про банкрутство виявилася шоком, але повітряне сполучення в Німеччині переживає фазу зростання, кажуть в галузевій профспілці пілотів Vereinigung Cockpit. “Таким чином, є всі передумови, щоб зберегти німецькі робочі місця”, – заявив голова цього об’єднання Ілля Шульц.
Про необхідність зберегти робочі місця заявили і в профспілці Verdi.

Довідка Finance.UA:

  • Про процедуру банкрутства Air Berlin було оголошено 15 серпня.
  • Air Berlin вже кілька років намагається вирішити свої фінансові проблеми, скорочуючи штат працівників і літаковий парк.
  • За підсумками 2016 року її збиток збільшився до 781,9 млн євро в порівнянні з 446,6 млн євро в попередній рік, в той час як виручка, навпаки, знизилася до 3,785 млрд євро з 4,082 млрд євро.
  • Air Berlin, почала польоти в квітні 1979 року, займала друге місце серед авіакомпаній Німеччини після Lufthansa.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас