Китайські вчені роблять «сліпі» квантові обчислення доступнішими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайські вчені роблять «сліпі» квантові обчислення доступнішими

Технології&Авто
394
Китайські фізики продемонстрували, що завдання обробки даних можна передавати із звичайних комп’ютерів на квантові сервери, які виконують «сліпі» квантові обчислення, пише Phys.org.
«Сліпе» означає, що квантовий комп’ютер не має повної інформації про завдання, які він вирішує. Це гарантує безпеку клієнтських обчислювальних завдань.
«Сліпі» квантові обчислення поки що не отримали розповсюдження, оскільки вимагали, щоб у клієнтів також були квантові пристрої, з яких завдання передаються на квантові сервери.
Вченим з Університету науки і технологій Китаю вдалося зробити так, щоб завдання можна було передавати на квантові комп’ютери зі звичайних. Вони вперше продемонстрували, як звичайний клієнт може делегувати обчислення квантовим серверам, які при цьому гарантують повну конфіденційність.
Конфіденційність виконання квантових обчислень особливо важлива, оскільки багато потенційних завдань, ймовірно, вимагають високого ступеня безпеки. В майбутньому фізики хочуть зробити «сліпі» квантові обчислення ще більш доступними.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас