Стала відома десятка найкращих міст планети для життя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стала відома десятка найкращих міст планети для життя

Світ
2981
Австралійський Мельбурн в сьомий раз поспіль очолив список найкращих міст для життя.
Про це повідомляють Коментарі з посиланням на телеканал CNN.
За його даними, в щорічному рейтингу, який складає Economist Intelligence Unit, Мельбурн набрав 97,5 бала зі 100 можливих.
Щороку дослідники вивчають 140 міст планети, комфортність життя в яких оцінюють за кількома параметрами: безпека, охорона здоров’я, культура, охорона навколишнього середовища, освіта та інфраструктура.
Друге місце в рейтингу 2017 року посiв австрійський Відень (97,4 бала), третє – у канадського Ванкувера (97,3 бала). Цікаво, що ці мегаполіси зберегли свої позиції в рейтингу з минулого року.
До першої десятки потрапили три канадські міста – Ванкувер, Торонто (четверте місце) і Калгарі (п’яте) і три австралійські – Аделаїда (шосте), Перт (сьоме). Також в числі найкращих місць для життя – новозеландський Окленд (восьме), фінський Гельсінкі (дев’ятий) і німецький Гамбург (десяте).
Вражаючого прогресу за останній рік домоглася столиця Ісландії Рейк’явік, який піднявся відразу на 13 позицій (з 50-го на 37-е місце).
Цей значний стрибок, як вважають, пов’язаний з розвитком туризму і затіяною міською владою модернізацією міста. А ось Манчестер і Стокгольм втратили позиції в рейтингу після терористичних атак.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас