Американці обіцяють запустити в Україні виробництво контейнерів для відпрацьованого ядерного палива — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американці обіцяють запустити в Україні виробництво контейнерів для відпрацьованого ядерного палива

Фондовий ринок
436
Американська компанія Holtec International розглядає Україну як перспективний центр для виготовлення систем, конструкцій та компонентів для атомних та неатомних електростанцій в Україні та за її межами.
«Компанія має рішучий інтерес у створенні спеціалізованих виробничих потужностей в Україні, які використовуватимуться не тільки для внутрішніх потреб України, але й слугуватимуть платформою для експорту на європейський ринок», – розповіли в Holtec.
Про це керівництво компанії повідомило, відповідаючи на запитання, чи виконає Holtec дану раніше обіцянку щодо налагодження виробництва контейнерів подвійного призначення, в які можна помістити відпрацьоване ядерне паливо прямо на майданчику АЕС, а потім перевезти й відвантажити його у централізоване сховище, не розпаковуючи контейнер.
В 2006 році президент Holtec Кріс Сінгх обіцяв, що будівництво сховища для відпрацьованого ядерного палива АЕС та налагодження виробництва контейнерів – це можливість для Holtec закріпитися на європейському ринку.
«Нещодавно ми спілкувались з урядом України щодо локалізації виробництва великих компонентів та систем для нашого малого модульного реактора SMR-160. Наш намір поширити ділову присутність в Україні залишається незмінним», – повідомили «Главкому» в компанії Holtec.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас