Як українці ставляться до спецпенсій (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як українці ставляться до спецпенсій (опитування)

Казна та Політика
960
Понад 80% українців виступає за скасування спеціальних пенсій для державних службовців, народних депутатів, прокурорів, суддів та інших.
Про це заявив директор центру «Соціальний моніторинг» Дмитро Дмитрук, представляючи результати дослідження громадської думки в рамках проекту «Перезавантаження. Відкрита влада».
“Майже всі ініціативи, які були проголошені, негативно сприймаються населенням країни за винятком однієї – зменшення розміру пенсій для народних депутатів, суддів, прокурорів і так далі. Тобто, коли мова про обмеження пенсійних гарантій для влади, ми бачимо, що майже 81% населення України виступає за таку реформу”, – зазначив Дмитрук, коментуючи результати відповідей респондентів на запитання: підтримують чи не підтримують вони кожен з певних напрямків пенсійної реформи, які в даний час обговорюються.
Експерт звернув увагу на те, що населенням не підтримується підвищення пенсійного віку і страхового стажу, заборона дострокового виходу на пенсію, жорстке регулювання спрощеного режиму оподаткування для малих підприємств.
“Бачимо, що лише 30% населення підтримує прив’язку виходу на пенсію не до віку, а до страхового стажу, і можливість додатково купувати роки, яких не вистачає для виходу на пенсію”, – підкреслив Дмитрук.
За його словами, всі ініціативи, які передбачає пенсійна реформа, “мають дуже негативну оцінку населення, і до пенсійної реформи у населення високий рівень недовіри”.
Як пояснив виконавчий директор київського прес-клубу Михайло Пересунько, така складна реформа, як пенсійна, вимагає великої просвітницької роботи з боку реформаторів.
“Напевно, необхідно більше розповідати громадянам про ті механізми, реформування, які застосовуються до цієї сфери, тому що значною мірою така недовіра до цих реформаторських ініціатив зумовлена відсутністю достатньої інформації у населення і зрозумілих алгоритмів реформування цієї сфери”, – зазначив Пересунько.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас