Який відсоток українців хоче оформити біометрику (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Який відсоток українців хоче оформити біометрику (опитування)

985
Близько третини українців мають намір оформити закордонний біометричний паспорт, щоб найближчим часом скористатися безвізовим режимом з країнами Європейського Союзу.
Про це заявив виконавчий директор Київського прес-клубу Михайло Пересунько, презентуючи у вівторок результати дослідження громадської думки в рамках проекту «Перезавантаження. Відкрита влада».
«Близько третини населення має конкретні плани на те, щоб найближчим часом скористатися безвізом і оформити документ, який дасть можливість подорожувати. І ще третина має такі ж плани, але не визначені у часі», – зазначив Пересунько.
При цьому, уточнив він, 39% респондентів відповіли, що не планують оформляти біометричний закордонний паспорт, щоб скористатися безвізом, а 26,9% – планують його оформити коли-небудь.
Пересунько наголосив, що 11% опитаних, «або приблизно кожен 10-й житель України планує оформити до кінця року біометричний паспорт, і кожен 10-й респондент вже його має».
Крім того, близько 5% респондентів планують оформлення біометричного паспорта протягом найближчих кількох місяців і 2,5% вже подали документи на оформлення біометричного паспорта.
За словами Пересунька, респондентам також запропонували відповісти на питання, наскільки важливим для них особисто є введення безвізового режиму з ЄС.
«Майже половина – 48,8% опитаних відповіли, що для них це “важливо” або “скоріше важливо”. І протилежної думки дотримуються майже стільки ж респондентів – 47,9%. Тільки 3% опитаних не змогли визначитися з відповіддю на це питання», – зазначив Пересунько.
Опитування проводилося з 20 по 29 липня 2017 року Центром «Соціальний моніторинг» та Українським інститутом соціальних досліджень ім. А. Яременка спільно з Київським прес-клубом, Інститутом аналізу і прогнозування, відділом моніторингових досліджень соціально-економічних трансформацій Інституту економіки та прогнозування НАН України.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас