У численних українських банках можна дізнатися баланс чужої карти, знаючи тільки її номер і дату народження власника (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У численних українських банках можна дізнатися баланс чужої карти, знаючи тільки її номер і дату народження власника (інфографіка)

Фінтех і Картки
2862
У топ-10 українських банків для отримання балансу пластикової картки найчастіше достатньо зателефонувати з будь-якого телефону і вказати номер і дату народження власника. Про це повідомляє AIN.ua, посилаючись на статтю на сайті “Хабрахабр”.
У матеріалі зазначається, що більшість банків для зручності своїх клієнтів надають можливість перевірки балансу картки в автоматичному режимі навіть з телефонів, що не належать клієнту – при дзвінках в колл-центр в автоматичному меню необхідно ввести номер картки (у деяких банках достатнього неповного номеру) та дату народження.
Проблема полягає в тому, що такі дзвінки не обов’язково повинні здійснюватися саме з номера клієнта, і, знаючи номер картки і дату народження власника, її баланс можуть дізнатися треті особи – родичі, колеги або шахраї.
Банки за захищеністю, від найгіршого до найкращого:
Piccy.info - Free Image Hosting
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас