Великобританія запропонує ЄС тимчасовий митний союз після Brexit — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія запропонує ЄС тимчасовий митний союз після Brexit

Світ
228
Великобританія запропонує Європейському союзу “тимчасовий митний союз” на перехідний період після Brexit, йдеться в документі з викладенням позиції уряду, який буде офіційно опублікований у вівторок.
Країни, що входять до митного союзу, не обкладають імпортно-експортними митами постачальників товарів і послуг на території всіх країн союзу. Також вони зрівнюють тарифи на товари і послуги, що імпортуються з-поза меж союзу або експортуються за його межі.
Після закінчення періоду тимчасового митного союзу за взаємною домовленістю або буде встановлено новий митний кордон з ЄС (при цьому в британському уряді підкреслюють прагнення до максимального спрощення оформлення вантажів), або між сторонами буде укладено нову угоду взагалі без митного кордону.
Таким чином, кажуть в уряді, бізнесу після Brexit доведеться пристосовуватися до нових умов всього один раз.
Нічого з цього поки не обговорювалося з ЄС. За наполяганням Брюсселя, переговори в травні почалися з питань, пов’язаних з виходом з Євросоюзу, включаючи положення громадян ЄС в Британії і британців в країнах ЄС, а також взаємні фінансові зобов’язання сторін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас