Мінфін розриває відносини з Суркісами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін розриває відносини з Суркісами

Казна та Політика
1551
Міністерство фінансів України подало позов на шість компаній, що належать братам Суркісам.
Про це йдеться у судовому рішенні Господарського суду м. Києва від 3 серпня 2017 року, передає портал Finbalance .
Зокрема, Мінфін судиться з Camerin Investments, Sunnex Investments, Tamplemon Investments, Berlini Commercial, Lumil Investments і Sofinam Investments.
Акціонер націоналізованого Приватбанку вимагає визнати зобов’язання за депозитними договорами між банком і згаданими компаніями припиненими.
Суд відхилив позов Мінфіну через засвідчені неналежним чином копії документів і зазначив складнощі, які можуть виникнути через об’єднання в одній справі такої кількості претензійних вимог.
“Позивач заявив немайнові вимоги за 6 окремими депозитними договорами, і сумісний розгляд цих вимог перешкоджатиме з’ясуванню прав і взаємовідносин сторін та суттєво утруднить вирішення спору”, – йдеться в постанові.
Однак після усунення недоліків, що стали підставою для повернення позовної заяви без розгляду, суд надав можливість юристам Міністерства фінансів повторно звернутися до Господарського суду Києва з позовом.
Нагадаємо, в травні поточного року Печерський райсуд м. Києва зупинив провадження за позовом згаданих вище компаній, в якій вони просять зобов’язати суди Приватбанку належним чином виконувати депозитні договори, відповідно, перераховані вище компанії можуть отримати доступ до своїх коштів.
За неофіційними даними, під час націоналізації Приватбанку брати Суркіси могли втратити близько $300 млн.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас