Трамп не відкидає використання збройних сил для розв'язання проблеми Венесуели — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трамп не відкидає використання збройних сил для розв'язання проблеми Венесуели

Світ
527
Президент США Дональд Трамп заявив у суботу, що не відкидає варіант розв’язання проблеми Венесуели, який передбачає використання американських збройних сил.
“У тому, що стосується Венесуели, у нас є багато варіантів, в тому числі – військовий, якщо це буде потрібно”, – сказав він журналістам у гольф-клубі в Нью-Джерсі, де проводить відпустку.
Д.Трамп не дав чіткого коментаря, чи передбачає такий військовий варіант відправку військовослужбовців безпосередньо на територію Венесуели.
“Ми не будемо обговорювати це (з пресою – ред.). Але військова операція – це один з можливих кроків”, – зазначив президент США, кажучи про ситуацію в Венесуелі, де загострюється протистояння влади і опозиції.
Як повідомив Білий дім, президент Венесуели Ніколас Мадуро запросив телефонну розмову з президентом США, в цьому проханні було відмовлено.
“Президент Трамп з радістю поговорить з лідером Венесуели, як тільки демократія буде відновлена в цій країні”, – йдеться в повідомленні. У ньому наголошується, що з початку роботи нової адміністрації США Д.Трамп закликав Н.Мадуро поважати конституцію Венесуели, провести чесні вибори, звільнити політичних в’язнів, припинити порушення прав людини.
“Замість цього Мадуро вибрав шлях диктатури”, – підкреслюється в повідомленні.
У свою чергу венесуельський президент вважає, що такими заявами Д.Трамп прагне загострити обстановку в Латинській Америці.
За повідомленням агентства ЕФЕ, Н.Мадуро припустив, що мета Вашингтона – “втягнути Латинську Америку в конфлікт”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас